ICE Breaking News

ICE en ICE koud nieuws vanuit de utilitybranche

Wet DBA – ICE blijft Freelancers probleemloos inzetten!

ICE heeft een netwerk aan ervaren freelancers die beschikken specifieke kennis & kunde! Wij werken graag samen met freelancers om een breder scala aan opdrachten te vervullen.

Met de wet DBA zien wij dat inhuur van freelancers wordt afgehouden door brokers en opdrachtgevers, reden daarvoor kan de angst voor een ‘fictieve’ dienstbetrekking zijn. Ook al wordt de wet nog niet gehandhaafd (uitstel tot 01 januari 2018), wij nemen hierop een voorsprong!

Wat hebben wij gedaan

Onze overeenkomst van opdracht (contracten), voor o.a. inhuur van freelance professionals, is opgesteld door ©JAN Juristen en door de belastingdienst gecontroleerd en geaccordeerd.

Wat houdt dit in

Bij inhuur van een freelancer, bestaat geen risico op een ‘fictieve’ dienstbetrekking. Uiteraard wanneer de letter van de overeenkomst wordt nageleefd, de specifieke regels zijn bekend bij ICE.

Wanneer geen geschikte interne ICE Interim Professional beschikbaar is, zetten wij freelance professionals in. Wij zijn van mening dat dit risicovrij kan, dus waarom dan geen versterking inzetten wanneer nodig en wenselijk..?

Wet DBA belastingdienst