ICE Breaking News

ICE en ICE koud nieuws vanuit de utilitybranche

Is jouw organisatie er al klaar voor?! – Actieplan Dataveiligheid (SR17)

24 maart 2018 lijkt ver weg , maar gezien de uitdaging die er ligt op het gebied van Dataveiligheid is deze datum dichterbij dan gedacht. Wees dus voorbereid!

Dataveiligheid staat internationaal hoog op de agenda. Begrijpelijk, gezien het belang van data in deze en toekomstige tijden. Ook ICE UP realiseert zich dat en heeft zich voorbereid op deze complexe en gevoelige materie. Wij verwachten een uitdagende transitie voor de marktpartijen als gevolg van deze nieuwe opgelegde regels. Daarom hebben wij de handen ineen geslagen met een partij gericht op dataveiligheid. Samen zorgen wij ervoor dat uw organisatie voldoet aan de eisen gesteld in de Sectorrelease 2017 en aan de nieuwe Europese regels met betrekking tot de bescherming van de persoonsgegevens.

Voor energieleveranciers, netbeheerders, meetbedrijven en oda’s gaat er veel veranderen op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. De Sectorrelease 2017, met als thema Actieplan Dataveiligheid en de nieuwe Europese privacywetgeving die spoedig in werking gaan, dwingen de sector om onderling bij uitwisseling van data een strikter beleid te gaan voeren.

Onze Marketeers, Business Analisten, Testers, Trainers en Data Analisten beschikken over up-to-date kennis. Zij kunnen ondersteuning bieden bij de implementatie van horizontale dataveiligheid, oftewel de interactie van marktpartijen EN kijken verder! Naast dat wij de expertise in huis hebben voor de horizontale processen, hebben wij ook de kennis en kunde om organisaties verticaal te ondersteunen met de implementatie van dataveiligheid. Verticale ondersteuning, oftewel top-down ondersteuning: vanuit het bestuur naar andere lagen binnen een organisatie. Wij beantwoorden vraagstukken als: hoe om te gaan met data van eigen medewerkers, bewustwording creëren in het DNA van een organisatie. Wij kunnen ook zorgen voor een (tijdelijke) inzet van een Functionaris Gegevensbescherming en/of een Data Protection Officer. Hiertoe werken wij samen met onze partner, een organisatie gespecialiseerd in het intern auditen en ondersteunen van organisaties op het gebied van dataveiligheid.

Wilt u weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op via info@ice-up.eu en vraag vrijblijvend een offerte op.