Operationeel

BERICHTENVERKEER, FACTURATIE, MUTATIES

Operationeel

Onze Professionals kunnen op het gebied van operationele werkzaamheden worden ingezet op zeer complexe cases op binnen o.a. front-office, contractverwerking, berichtenverkeer, mutaties datacollectie, sales support, facturatie en incasso.

De ICE doorgewinterde Specialisten hebben end-to-end ervaring binnen de utilitybranche. Zij fungeren inhoudelijk als vraagbaak en zorgen voor kennisoverdracht binnen uw organisatie, gecombineerd met administratieve en controle taken.

Om te kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen en eisen van onze opdrachtgevers zorgt ICE Utility Professionals ervoor dat er veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van onze Professionals. Zij beschikken over  kennis van de meest gangbare utility applicaties, zoals SAP en MS Dynamics.

Medewerker aan het woord


Sinds 2011 ben ik werkzaam bij ICE Utlity Professionals. Eén van de opdrachten die ik heb vervuld is een opdracht als Analist Transaction and Position Management. Samen met een aantal collega’s manageden we o.a. de power en gas positie in West-Europa: we monitorden de correctheid en tijdigheid van allocatie- en reconciliatiedata, de tijdigheid van diverse pricecurves en de tijdigheid en correctheid van gas en power boekingen. Daarnaast genereerden wij voor de stakeholders, diverse positierapportages.

 

Twee aspecten gaven mij de meeste energie: enerzijds heb je dagelijks te maken met zeer grote getallen (250 GWh en 100 MCM per campaign sourcing), en anderzijds is het soms minuten-werk om de boekingen bij de trader te krijgen, zodat de hedges optimaal zijn. Daarnaast de internationale omgeving en de adrenaline: de voertaal was Engels, ik had collega’s uit Zuid-Korea, Italië, Duitsland en de Oekraïne en dagelijks monitorde ik diverse processen via 5 schermen. De afdeling vormde een spin in het web tussen Trading, Risk Management, Sales, Forecast en Asset Optimization. De sfeer op de afdeling was open en eerlijk: feedback geven en ontvangen was de normaalste zaak van de wereld en de afdeling werd geleid vanuit de methode van ‘Operational Excellence’.

Ivo Specialist


Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u een oriënterend gesprek? Neem dan nu contact met ons op.

Neem contact op

Ice werkt o.a. samen met