Inspiratie

Klantcase: Impactvolle succesreis – ICE-UP optimaliseert facturatie & back-office voor energieleverancier

In 2023 heeft ICE-UP met succes een uitdagende opdracht voltooid bij een toonaangevende leverancier van dynamische energiecontracten. Met gepaste trots blikken we terug op het succesvol afronden van dit project, gericht op het optimaliseren van de facturatie en het herstructureren van de back office. Wat begon als een uitdagende taak, eindigde in een tastbaar resultaat van verbeterde operationele efficiëntie en klanttevredenheid.

 

De aanpak van ICE-UP

Hoe hebben we dit bereikt? In eerste instantie hebben we goed naar de vraag en de uitdagingen van de klant geluisterd. Vervolgens hebben wij de vraag achter de vraag goed weten te analyseren en kunnen inventariseren wat de daadwerkelijke problematiek op de werkvloer is. We hebben inzicht gegeven in de hoeveelheid werk en de wijze waarop ze grip kunnen krijgen hierop. We wisten de juiste vertaalslag te maken naar een resultaatgerichte en duurzame aanpak waarbij we de klant geholpen hebben in het wegwerken van de achterstanden, het stroomlijnen van processen en het coachen en trainen van medewerkers. Een team van gespecialiseerde ICE-UP consultants heeft vervolgens samen met de klant gewerkt aan het creëren van een solide basis.

 

Het resultaat

Met de aanpak van ICE-UP heeft de klant beter inzicht in en meer grip gekregen op de hoeveelheid werk en de bijbehorende werkstromen. Daarnaast zijn de grote achterstanden weggewerkt en dankzij de training en coaching kunnen de medewerkers hun werkzaamheden efficiënter uitvoeren met een verminderde kans of fouten. Er is meer inzicht in de oorzaak van de achterstanden, waardoor de kans op herhaling tot een minimum beperkt is. De processen zijn gestroomlijnd, en de aandacht binnen de organisatie is verschoven van systeemcontrole naar proces- en datakwaliteit. Dit heeft een efficiëntie- en kwaliteitsverbetering teweeggebracht. De klant is klaar voor de volgende fase!

 

Het vervolg

Dankzij deze succesvolle aanpak en goede samenwerking mag ICE-UP nu ver(der)gaande groei en een nieuwe systeemimplementatie begeleiden. Bij dit uitdagende Business & IT-project zal een multidisciplinair team van ICE-UP consultants betrokken zijn.

We zijn enorm trots op het reeds behaalde succes en kijken uit naar verdere samenwerking!

 
 

 

Wil je profiteren van de expertise en ervaring van onze consultants ? Neem contact op met ICE Utility Professionals om te ontdekken hoe wij jouw bedrijf kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van jouw operationele processen.

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

Wat is de rol van van Data Science voor energieleveranciers en BRP en welke voordelen…

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.