Inspiratie

Klantcase: van klassieke meter naar digitale meter

De kwestie
Opdrachtgever vervangt momenteel bij alle kleinverbruik-aansluitingen de klassieke meter door een digitale meter. Tegen 2024 heeft 80% van de huishoudens een digitale meter, tegen juli 2029 zal dat 100% zijn. Een belangrijke rol is weggelegd voor technici: met mobiele PC’s collecteren zij relevante data ten behoeve van het plaatsingsproces.

Tijdens het migratie-weekend bleek iets mis te zijn gegaan: een substantiële hoeveelheid data bleek niet ontvangen op de centrale server. Diverse juridische en financiële documenten inclusief handtekeningen waren nergens terug te vinden.

Diverse acties werden ingezet om de verloren gegane data terug te vinden. Allemaal zonder succes. Nog los van de reputatieschade, de impact op de bedrijfsvoering, mogelijke rechtszaken en boetes, zou opnieuw doen leiden tot een verlies dat in de tonnen zou lopen.

De aanpak

Remy Sijbom, Business & IT Professional, zette vanuit ICE bij deze opdrachtgever zijn kennis en tegenwoordigheid van geest in om de datakwaliteit naar een hoger plan te tillen: “Als vertrouwde adviseur hoort het erbij om vanuit mijn kennis en ervaring ook ongevraagd een vraagstuk op te pakken met toegevoegde waarde voor de opdrachtgever. Dit was zo’n vraagstuk, velen waren er al mee bezig. Na een grondige analyse kwam ik erachter dat de data wel degelijk verzonden was. Echter, voor een leek was de vorm van de data niet te lezen. Met behulp van specifieke software heb ik vervolgens de data om kunnen zetten en was het probleem verholpen. Op vrijdag ging de server down; op woensdag waren de bestanden terug en was het opgelost.”

Impact

Opdrachtgever: “Remy is echt onze redder. Dankzij zijn tussenkomst hadden we een doorbraak in de bijlagenproblematiek. Good job, Remy!”

Remy: “Door dit op te pakken, is het vertrouwen in het probleemoplossend vermogen van mijn team vergroot. Ik heb bovendien laten zien welke waarde ik toevoeg. Zo krijg ik de ruimte om meer waarde toe te voegen voor de klant.”

Ook een ICE Consultant nodig met een scherpe Business & IT blik? Neem dan contact met ons op.

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.