Consultant interim management

De utiliteitsbranche verandert continue. Met steeds weer nieuwe uitdagingen is het soms lastig om gekwalificeerd personeel te vinden met de juiste werkervaring. Zeker bij grote verandertrajecten, zoals de omschakeling naar duurzaam ondernemen, zijn kennis, innovatiekracht en ervaring essentieel. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf de concurrentie voorblijft. Consultant interim management kan hierbij helpen.

Wat is consultant interim management?

Management consultants richten zich vooral op het verbeteren van de resultaten binnen de organisatie door bestaande uitdagingen in kaart te brengen en concrete plannen door te voeren om deze uitdagingen op een juiste manier aan te gaan. Al onze consultant managers zijn goed opgeleid en hebben de juiste werkervaring en analytisch vermogen om een bedrijf verder te helpen.

Het voordeel van consultant interim management

  • Al onze consultant managers beschikken over de juiste papieren.
  • Onze consultants hebben veel werkervaring binnen vergelijkbare projecten.
  • Je kunt snel op- of afschalen wanneer je tijdelijk meer of minder capaciteit nodig hebt.
  • Werk samen op projectbasis aan een duurzaam plan, waar je ook na de opdracht van de consultant mee verder kunt.
  • Onze consultants vinden snel hun weg binnen jouw organisatie, waardoor er snel concreet naar de gewenste resultaten kan worden toegewerkt.

Samen naar een duurzamere wereld

Door onze focus op de utilitybranche helpen onze professionals jouw bedrijf écht verder. Samen met energieleveranciers, programmaverantwoordelijken, meetbedrijven, netbeheerders en waterbedrijven in Nederland én België werken we iedere dag aan een duurzamere wereld. Allemaal zijn ze gespecialiseerd in hun vakgebied: Business & IT, Process & Performance, Data & Analytics en Operational Expert. Tegelijkertijd werken ze in teams nauw samen. Zo profiteer je van álle kennis binnen ICE Utility Professionals.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Wil jij de volgende stap zetten met jouw bedrijf en kun je daar hulp bij gebruiken? We kijken graag samen naar de mogelijkheden. Bel naar 085 – 27 35 207 of stuur een e-mail naar info@ice-up.eu

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.