De utility sector

De utility sector staat voor veel uitdagingen. Want hoe houd je je diensten betrouwbaar en betaalbaar, wanneer er op korte termijn veel gaat veranderen? Maar misschien nog wel belangrijker, hoe zorg je ervoor dat interne bedrijfsprocessen optimaal verlopen? Het verduurzamen en optimaliseren van de gehele bedrijfsvoering is én blijft de komende jaren misschien wel de grootste en onvermijdelijke uitdaging. ICE Utility Professionals kan met jou meedenken en meewerken om deze uitdaging te realiseren.

Wat is de utility sector?

Binnen de utility sector vallen alle bedrijven die zich bezighouden met het produceren, opslaan, transporteren en distribueren van gas, water en elektriciteit. De laatste jaren, maar ook zeker de komende jaren verandert er veel in deze branche. Door nieuwe wetgeving, verduurzaming van de opwek van bijvoorbeeld zonne-en windenergie, en de opkomst van smart metering is deze sector veel in beweging.

De utility branche staat voor verschillende uitdagingen

Niet alleen verduurzaming en digitalisering spelen een grote rol in de utility branche. Ook de toenemende concurrentie, de open markt en de verminderde loyaliteit van klanten zorgt voor risico’s. Want hoe zorg je voor een groeiend aantal klanten die ook echt bij je blijven? En hoe zorg je er daarnaast voor dat er binnen de eigen bedrijfsvoering de nodige uitdagingen worden opgelost? Expertise op dit vlak kan daarbij goed helpen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Er gaat de komende jaren veel veranderen in de utility branche. Van bedrijven vraagt dat flexibiliteit. Hierdoor kunnen er ook binnen de eigen bedrijfsvoering de nodige conflicten ontstaan. Met de juiste kennis kun je inspelen op deze veranderingen. ICE UP kan u hierbij helpen. Of het nu gaat om ondersteunend personeel, management of experts, we staan voor je klaar. Bij ICE Utility Professionals kennen wij de processen en kunnen we in korte tijd een team van specialisten samenstellen.

  • Onze professionals staan voor je klaar;
  • Wij denken mee én werken mee;
  • Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw bedrijf.

Spreken we je snel?

Is er in jouw bedrijf behoefte aan extra kennis? Of het nu gaat om ondersteunend personeel, management of experts: ICE Utility Professionals staat voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op, bel naar 085 – 27 35 207 of stuur een e-mail naar info@ice-up.eu. Samen kijken we wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is.

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.