Energieconsultant

De energiemarkt is in beweging. Voor bedrijven én particulieren gaat duurzaamheid een steeds grotere rol spelen. Welke wetgeving is of komt er? Wat zijn interessante energieoplossingen en hoe hou je dit allemaal betaalbaar? Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan extra kennis over deze onderwerpen. En dat is precies waar een energieconsultant bij kan helpen. ICE-UP is specialist in de Utility Branche en kan in vrijwel alle facetten van energie consultancy ondersteunen.

Een energieconsultant en verduurzaming

Verduurzaming is en blijft de komende jaren een belangrijk onderdeel binnen de bedrijfsvoering. Niet alleen bij jou, maar ook bij jouw klanten. Onze energieconsultants zijn expert in de energiemarkt en kunnen jou hier breed in ondersteunen. Wil jij je gehele of een deel van het bedrijfsproces verduurzamen, maar weet je niet goed hoe? Of ben je op zoek naar hulp bij het adviseren over of uitvoeren van energieprojecten? ICE Utility Professionals staat voor je klaar.

Advies van een specialist

Loop je intern tegen complexe vraagstukken aan of heb je een uitdagend project bij een klant? Wij helpen je graag op weg. Vraag je om advies bij ICE UP, dan gaat onze energieconsultant direct op zoek naar knelpunten binnen jouw organisatie. Ook bij externe projecten kunnen we goed ondersteunen. Onze consultants zijn breed inzetbaar. Hij of zij brengt de complexe vraagstukken in kaart en neemt jou mee in het onderzoek. Dit zorgt ervoor dat bij het optimalisatieproces dat volgt de juiste doelstelling niet uit het oog wordt verloren.

Kunnen we jou helpen?

De energiemarkt staat niet stil. Door verduurzaming, digitalisering en de groeiende concurrentie is de vraag naar ervaren professionals groot. Ben jij opzoek naar een consultant die jouw bedrijf kan ondersteunen of juist verder kan helpen? Onze energieconsultants staan klaar om aan de slag te gaan.

  • Wij kennen de processen;
  • Beheersen alle vaardigheden;
  • En hebben jarenlange ervaring.

Spreken we je snel?

Is er in jouw bedrijf behoefte aan extra kennis? Of het nu gaat om ondersteunend personeel, management of experts: ICE Utility Professionals staat voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op, bel naar 085 – 27 35 207 of stuur een e-mail naar info@ice-up.eu. Samen kijken we wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is.

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.