Het cruciale belang van PI planning in de energiebranche

In de dynamische wereld van de energiebranche is het cruciaal voor organisaties om wendbaar te zijn en snel te kunnen reageren op veranderingen in de markt. Dit vereist een gestroomlijnde aanpak van projectplanning en -uitvoeringsprocessen, waarbij een methodologie zoals het Scaled Agile Framework (SAFe) van onschatbare waarde kan zijn.

Een van de meest essentiële evenementen binnen SAFe, is de Program Increment (PI) planning. Dit is het moment waarop alle betrokken teams en stakeholders samenkomen om de prioriteiten, doelen en benodigde acties voor de komende PI te definiëren. Het doel is om een gemeenschappelijk begrip en focus te creëren. Dit is essentieel voor het behalen van succesvolle resultaten gedurende deze tijdspanne van 8 tot 12 weken.

Bij ICE Utility Professionals begrijpen we de complexiteit van de energiebranche en het belang van een gestroomlijnde PI planning voor organisaties in deze sector. Onze Process & Performance professionals spelen een significante rol in het ondersteunen van onze klanten bij hun SAFe-aanpak.

Om onze bijdrage aan het succes van PI planningen te onderstrepen, hebben we een handleiding  samengesteld die organisaties in de energiebranche kunnen gebruiken bij het voorbereiden en uitvoeren van hun PI planningen. Deze handleiding bevat essentiële stappen, overwegingen en tips om ervoor te zorgen dat de planning soepel verloopt en dat alle betrokkenen effectief betrokken worden bij het proces.

Bij ICE Utility Professionals streven we ernaar om onze klanten te ondersteunen bij het realiseren van succesvolle en waardevolle PI planningen binnen het kader van SAFe. Door onze diepgaande expertise en praktische ondersteuning kunnen zij hun wendbaarheid vergroten en beter in staat zijn om te voldoen aan de eisen van een snel veranderende markt.

Wil je meer weten over onze aanpak en hoe we jouw organisatie kunnen helpen bij het optimaliseren van PI planningen? Neem gerust contact met ons op of download onze handleiding.

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.