Utility specialist

Door nieuwe klimaatafspraken en daaraan vastzittende regelgevingen lopen energiebedrijven tegen diverse vraagstukken aan. Utility specialisten kunnen daarbij helpen. Denk hierbij aan de invoering van nieuwe regelingen en het implementeren van nieuwe systemen. Maar ook om interne processen te optimaliseren kan een specialist op interim basis goed ondersteunen. Kun je extra handen gebruiken voor een tijdelijke of langere periode? Dan helpen wij je graag verder.

Wat doet een utility specialist?

Een utility specialist weet de weg in bedrijfsprocessen, voornamelijk gericht op de energiemarkt. Als je interne processen wilt verbeteren of onderzoek wilt doen naar bepaalde uitdagingen binnen je bedrijf, dan kan een utility expert uitkomst bieden. Onze personeelsleden zijn stuk voor stuk gespecialiseerd in hun eigen vakgebied: Business & IT, Process & Performance, Data & Analytics en Operational Expertise. Door het ondersteunen van de bedrijfsprocessen op alle afdelingen kunnen wij kwaliteit en voortgang van onze werkzaamheden waarborgen.

Utility specialisten van ICE UP

Utility specialisten van ICE-UP zijn breed inzetbaar. Ze hebben niet alleen een gedegen theoretische kennis, maar hebben ook veel ervaring in de praktijk. Omdat ze ook nog eens veel ervaring in het veld hebben, zijn ze de aangewezen personen bij het ondersteunen van elk project. Onze kenmerken op een rij:

  • Een gedreven team van specialisten;
  • Ons team is breed inzetbaar;
  • Vakkundig opgeleid met diverse expertises;
  • Experts in het aandragen van oplossingen!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben jij opzoek naar een utility specialist die jouw bedrijf verder helpt? Bij ICE UP denken én werken we graag met je mee. Wij staan klaar om onze ervaring en kennis met jou te delen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, bel naar 085 – 27 35 207 of mail naar info@ice-up.eu . Samen kijken we wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is.

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.