Wat is de Lean methode?

De letterlijke vertaling van Lean is slank. In een business context is lean een businessstrategie en vooral ook een manier van werken. Hier wordt alles binnen de organisatie gericht op het creëren van waarde voor de klant. Dit wordt doorgevoerd in alle processen met een focus om verspilling te elimineren. Hierdoor wordt de organisatie dus slanker: Lean.

Is Lean toepasbaar in de energiebranche?

Lean is zeker toepasbaar in de energiebranche. Lean richt zich namelijk op het efficiënter maken van processen. En binnen de energiebranche heb je daar nu eenmaal veel van. Neem hierbij een klantgedreven proces als voorbeeld, zoals klant worden en het administratieve proces. Maar ook binnen de softwareontwikkeling zie je processen die efficiënter kunnen.

Binnen al deze procedures in de energiebranche kunnen verspillingen voorkomen worden. Bij verspillingen kun je denken aan wachten, correcties, overproductie en overbewerking. In totaal hanteert Lean acht verspillingen. Om de doelstellingen en de snelle veranderingen binnen de energietransitie te volbrengen is het voor de energiebranche een must de verspillingen overboord te gooien. Daardoor is Lean meer dan toepasbaar binnen de energiebranche.

Hoe kunnen ICE professionals helpen met Lean?

Binnen ICE hebben we diverse Lean experts die u kunnen adviseren hoe uw utility organisatie positieve impact kan maken met operational exelence. Onze ICE Professionals zijn Green- en Blackbelt gecertificeerd. ICE professionals kennen de waardenstromen binnen de utility organisaties al goed en zullen hierdoor nog sneller impact maken. Ook wanneer u advies wilt of gecoacht wilt worden om blijvende impact met lean te maken kunnen onze ICE professionals het verschil maken.

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.