Welke Agile rollen (of profielen) zijn er?

Het scrum framework kent drie basis rollen:

  • De Scrum Master;
  • De Product Owner;
  • En de Developer.

Soms zie je binnen grotere organisaties ook nog een Agile coach. De laatste jaren is de SAFe way of working bezig met een opmars en hierin zie je naast de bekende Scrum basisrollen meerdere rollen ontstaan zoals, Release Train Engineer (RTE), Product Manager, System Architect en (Lean) Portfolio manager.

Hoe helpt ICE je aan het juiste profiel

ICE heeft veel ervaring binnen de energiesector en de expertise in huis om de diverse Scrum en SAFe profielen in te vullen. Onze Agile professionals hebben de kennis en ervaring om diverse Agile methodieken te implementeren en te verbeteren. Zij kunnen met uw organisatie meedenken om het gewenste resultaat te behalen. Zo veranderen uitdagingen in kansen en zullen wij helpen met de juiste Agile profielen de energie transitie sneller vorm te geven in deze veranderlijke omgeving.

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.