Inspiratie

Boost your Energy (Knowledge)

Bij ICE Utility Professionals (ICE) vinden we het belangrijk dat onze ICE-ers up-to-date kennis hebben over de energiemarkt. Dat begint al als iemand in dienst komt. Na een warm welkom wordt direct de energiekennis ge-upgrade met behulp van de training “Energy Foundation”.

Deze training gebruiken we niet alleen binnen ICE. Een energiebedrijf heeft natuurlijk ook te maken met nieuwe collega’s. De training “Energy Foundation” is ook geschikt om te geven als instroomtraining. Nieuwe medewerkers kennen en begrijpen de energiemarkt na de training en zijn daardoor sneller inzetbaar. Kortom ze kunnen met een goede basiskennis beginnen aan hun nieuwe baan.

Waar gaat deze training dan over? De focus van deze training ligt op de basis van kennis over de processen binnen Klant & Markt. Tijdens deze training leer je over de markt, de verschillende processen en de energietransitie.

De Markt

In het eerste deel van de training bespreken we welke soorten energie (gas, elektriciteit en warmte) we kennen. We bespreken de geschiedenis, hoe energie opgewekt wordt, de verschillende soorten en de overige kenmerken. Daarnaast vertellen we over de bedrijven die ervoor zorgen dat wij dagelijks gebruik kunnen maken van deze energie.

De Processen

Deel twee gaat over de processen die er nodig zijn om de markt up and running te houden. Denk hierbij aan meetdata, facturatie en verschillende netbeheerdersprocessen.

Duurzaamheid en Energietransitie

En last, but not least … De Energietransitie. Hot topic tegenwoordig! Op dit moment zitten we er middenin. Maar waarom eigenlijk? In de training geven we antwoord op deze vraag, nemen we je mee in de huidige situatie en vertellen wat er nodig is voor de toekomst.

Na het volgen van deze training is de basis van de energiemarkt in Nederland bekend. Ideaal dus voor nieuwe collega’s.

Is er in jouw bedrijf behoefte aan zo’n basistraining of aan een training op maat om nieuwe collega’s de juiste kennis bij te brengen? Wij helpen graag!

Maud Koershuis

Consultant, trainer en coach energiemarkt

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.