Inspiratie

Boost your Energy (Knowledge)

Bij ICE Utility Professionals (ICE) vinden we het belangrijk dat onze ICE-ers up-to-date kennis hebben over de energiemarkt. Dat begint al als iemand in dienst komt. Na een warm welkom wordt direct de energiekennis ge-upgrade met behulp van de training “Energy Foundation”.

Deze training gebruiken we niet alleen binnen ICE. Een energiebedrijf heeft natuurlijk ook te maken met nieuwe collega’s. De training “Energy Foundation” is ook geschikt om te geven als instroomtraining. Nieuwe medewerkers kennen en begrijpen de energiemarkt na de training en zijn daardoor sneller inzetbaar. Kortom ze kunnen met een goede basiskennis beginnen aan hun nieuwe baan.

Waar gaat deze training dan over? De focus van deze training ligt op de basis van kennis over de processen binnen Klant & Markt. Tijdens deze training leer je over de markt, de verschillende processen en de energietransitie.

De Markt

In het eerste deel van de training bespreken we welke soorten energie (gas, elektriciteit en warmte) we kennen. We bespreken de geschiedenis, hoe energie opgewekt wordt, de verschillende soorten en de overige kenmerken. Daarnaast vertellen we over de bedrijven die ervoor zorgen dat wij dagelijks gebruik kunnen maken van deze energie.

De Processen

Deel twee gaat over de processen die er nodig zijn om de markt up and running te houden. Denk hierbij aan meetdata, facturatie en verschillende netbeheerdersprocessen.

Duurzaamheid en Energietransitie

En last, but not least … De Energietransitie. Hot topic tegenwoordig! Op dit moment zitten we er middenin. Maar waarom eigenlijk? In de training geven we antwoord op deze vraag, nemen we je mee in de huidige situatie en vertellen wat er nodig is voor de toekomst.

Na het volgen van deze training is de basis van de energiemarkt in Nederland bekend. Ideaal dus voor nieuwe collega’s.

Is er in jouw bedrijf behoefte aan zo’n basistraining of aan een training op maat om nieuwe collega’s de juiste kennis bij te brengen? Wij helpen graag!

Maud Koershuis

Consultant, trainer en coach energiemarkt

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

In de dynamische wereld van de energiebranche is het cruciaal voor organisaties om wendbaar te…
Nederland zet zich in voor duurzame energie, maar deze inspanningen hebben geleid tot prijsschommelingen. In…
Met groot enthousiasme delen we het nieuws dat ICE per 16 augustus jl. officieel ond…

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.