Inspiratie

Grip op communicatie met werken in MS Teams

Het wegvallen van persoonlijk contact door het vele thuiswerken kan ervoor zorgen dat medewerkers de controle verliezen, zoals eerder uit het artikel van Anneke van der Kuip duidelijk werd. Om medewerkers de controle terug te laten krijgen, is een communicatieplatform gericht op online sociale interactie van groot belang. Microsoft heeft met Teams een platform ontwikkeld dat – naast vele andere dingen – sociale interactie op afstand mogelijk maakt.

Transparant werken

Teams maakt transparant werken mogelijk, wat zorgt voor inzicht en bewustzijn bij medewerkers. Inzicht en bewustzijn leiden tot een hoger kennisniveau, waardoor – samen met de stakeholders – beslissingen effectiever genomen kunnen worden. Hoe transparanter de ontwikkelingen binnen een bedrijf, des te makkelijker wordt effectieve samenwerking.

Microsoft Teams is de samenwerkingstool waarin alle onderdelen van Office365 samenkomen. Het kan worden gezien als de Hub van Office365. Dit is ook direct de kracht van Teams, het maakt gebruik van vrijwel alle onderdelen in één tool. Daarbij staat samenwerken in de vorm van online communicatie centraal, gekoppeld aan documentopslag.

De voordelen:

  • Eén plek om digitaal samen te werken
  • Reductie van mail, omdat alle communicatie via teams gaat
  • Minder reizen door digitaal vergaderen
  • Samenwerken in één document
  • Altijd en overal toegang tot de informatie van jouw team

Dit is een andere benadering dan wanneer bijvoorbeeld documenten op een gedeelde schijf staan en het gesprek hierover in eindeloze email conversaties wordt gehouden. Het doel van Teams is dan ook om een open samenwerkingssfeer te creëren. Iedereen binnen het Team kan zich mengen in de gesprekken die gaande zijn. Zelfs externen kunnen, indien gewenst, toegevoegd worden aan een Team. Denk hierbij aan een leverancier of klant in een samenwerkingsverband.

Gesprekken voer je met emotie

Het gehele gebruik van Teams draait om het gesprek. Een gesprek voer je met emotie, intonatie en humor. Teams biedt hiervoor een ruime hoeveelheid aan emoticons, GIFjes en memes. Op het eerste gezicht lijkt deze functionaliteit misschien niet nuttig, maar het is een belangrijk middel om online communicatie beter te laten verlopen. Het gebruik van emoticons, GIFjes en memes zorgt namelijk voor een informele sfeer, wat de groepssfeer en productiviteit alleen maar ten goede komt. Juist die twee zaken zijn van groot belang om medewerkers aangehaakt te laten blijven in deze digitale periode.

Kort samengevat kan een goede implementatie van Microsoft Teams bedrijven helpen om het sociale contact te behouden en effectief samen te werken ondanks dat we op dit moment veel vanuit huis werken.

Maak een praatje met ons over communicatie en digitaal werken. Stuur ons een bericht!

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

In de dynamische wereld van de energiebranche is het cruciaal voor organisaties om wendbaar te…
Nederland zet zich in voor duurzame energie, maar deze inspanningen hebben geleid tot prijsschommelingen. In…
Met groot enthousiasme delen we het nieuws dat ICE per 16 augustus jl. officieel ond…

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.