Inspiratie

Hoofdpijndossiers in de kast?

Twee ICE-Professionals hebben onlangs zeer succesvol dergelijke hoofdpijndossiers opgelost voor een van onze opdrachtgevers. Deze opdrachtgever had gekozen voor ICE, omdat onze professionals door hun energiekennis gelijk zelfstandig kunnen starten.

End-to-end verantwoording

Onze experts zijn ingezet op het moment dat de kraan al dicht was door een fix, waardoor de focus van de opdracht op correcties lag. Werkzaamheden in dat kader omvatten:

 • In kaart brengen werkvoorraad, inclusief verrijking met data uit backend systemen.
 • Opstellen van plannen van aanpak, inclusief impact-effort modellen (t.b.v. besluitvorming)
 • Massale correcties via batches
 • Maatwerk voor uitzonderingen
 • Rapportage
 • Afstemming met andere betrokken afdelingen
 • Informatievoorziening aan belanghebbenden (m.n. management, financiële- en operationele afdelingen)
 • Door al deze werkzaamheden naar zich toe te trekken, hebben onze professionals de verantwoording genomen voor het end-to-end proces.

Resultaat

Van de opdrachtgever kregen onze experts alle middelen, vertrouwen en vrijheid om zelfstandig deze dossiers op te pakken. Daardoor wisten ze al snel de weg te vinden in een dynamische omgeving van systemen en afdelingen. Door een juiste mix van samenwerken en zelfstandigheid, hebben onze ICE’ers de hoofdpijndossiers succesvol kunnen oplossen.

De feedback van de opdrachtgever was uitermate positief, ze prezen onze professionals om:

 • De hoge kwaliteit van het werk, waardoor impact op klant en organisatie laag was.
 • De zelfstandigheid en zelfsturing
 • Hun proactieve houding
 • Hun vermogen om zich vast te bijten in taaie, complexe dossiers
 • Hun kritische blik
 • Herken je bovenstaande situatie binnen de organisatie waar je werkt? Neem eens contact met ons op. Wij hebben de juiste mensen voor de uitdaging!

 

Ilona Venderbos

Interim professional energiemarkt

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.