Inspiratie

Hoofdpijndossiers in de kast?

Twee ICE-Professionals hebben onlangs zeer succesvol dergelijke hoofdpijndossiers opgelost voor een van onze opdrachtgevers. Deze opdrachtgever had gekozen voor ICE, omdat onze professionals door hun energiekennis gelijk zelfstandig kunnen starten.

End-to-end verantwoording

Onze experts zijn ingezet op het moment dat de kraan al dicht was door een fix, waardoor de focus van de opdracht op correcties lag. Werkzaamheden in dat kader omvatten:

 • In kaart brengen werkvoorraad, inclusief verrijking met data uit backend systemen.
 • Opstellen van plannen van aanpak, inclusief impact-effort modellen (t.b.v. besluitvorming)
 • Massale correcties via batches
 • Maatwerk voor uitzonderingen
 • Rapportage
 • Afstemming met andere betrokken afdelingen
 • Informatievoorziening aan belanghebbenden (m.n. management, financiële- en operationele afdelingen)
 • Door al deze werkzaamheden naar zich toe te trekken, hebben onze professionals de verantwoording genomen voor het end-to-end proces.

Resultaat

Van de opdrachtgever kregen onze experts alle middelen, vertrouwen en vrijheid om zelfstandig deze dossiers op te pakken. Daardoor wisten ze al snel de weg te vinden in een dynamische omgeving van systemen en afdelingen. Door een juiste mix van samenwerken en zelfstandigheid, hebben onze ICE’ers de hoofdpijndossiers succesvol kunnen oplossen.

De feedback van de opdrachtgever was uitermate positief, ze prezen onze professionals om:

 • De hoge kwaliteit van het werk, waardoor impact op klant en organisatie laag was.
 • De zelfstandigheid en zelfsturing
 • Hun proactieve houding
 • Hun vermogen om zich vast te bijten in taaie, complexe dossiers
 • Hun kritische blik
 • Herken je bovenstaande situatie binnen de organisatie waar je werkt? Neem eens contact met ons op. Wij hebben de juiste mensen voor de uitdaging!

 

Ilona Venderbos

Interim professional energiemarkt

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

In de dynamische wereld van de energiebranche is het cruciaal voor organisaties om wendbaar te…
Nederland zet zich in voor duurzame energie, maar deze inspanningen hebben geleid tot prijsschommelingen. In…
Met groot enthousiasme delen we het nieuws dat ICE per 16 augustus jl. officieel ond…

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.