Inspiratie

ICE en Truewind bundelen krachten voor utility sector

ICE en Truewind zetten in op een strategisch partnerschap, speciaal gericht op de utility sector. Truewind is een gevestigde global solution provider op IT-gebied en een leidend OutSystems partner. Marcel van Staa (ICE) en Ruud Hochstenbach (Truewind) zoomen in op de krachtenbundeling.

Vanwaar dit initiatief?

Marcel: “In feite is het eenvoudig. Wat wij missen is IT-ontwikkelcapaciteit voor maatwerktrajecten. Wat Truewind niet heeft, is diepgaande kennis van de utility sector. In deze samenwerking vullen we elkaar aan om in een ‘gouden driehoek’ met klanten passende maatwerkprojecten te doen.”

Ruud: “In de utility sector is veel vraag naar IT-maatwerkoplossingen. In veel situaties kan er geen standaardpakket van de plank worden getrokken. Met het OutSystems platform kunnen wij sneller volwaardige klantgerichte IT-oplossingen neerzetten. OutSystems is bewezen technologie in de markt waar al een significant deel van de utilities gebruik van maakt.”

Welke behoefte zien jullie?

Marcel: “Er is behoefte aan de one-stop-shop benadering van een gespecialiseerde partij met kennis van de utilities, wet- en regelgeving, plus de implementatiekracht op IT-gebied. In die zin zijn we complementair. ICE heeft de langjarige sectorkennis en het netwerk, en Truewind brengt de ervaring in om IT-applicaties sneller te bouwen dan met traditionele coding.“

Ruud: “In die omgeving is Truewind een betrouwbare partner in de portfolio van ICE. Door deze combinatie kunnen wij een betere en snellere vertaling maken van de behoeften naar een IT-oplossing.”

Download gratis onze powerpoint over onze samenwerking!

Wat betekent dit voor beide partijen?

Ruud: “We werken al langer samen. Maar ICE en Truewind willen beide groeien in de Benelux. Het is duidelijk dat we elkaar meer en meer kunnen gaan versterken.”

Marcel: “Voor ICE gaat dit zeker impact hebben. Goed management is een belangrijke component van een geslaagd project. Daarin willen wij stappen zetten door onder andere zelf zitting te nemen in de benodigde Stuurgroepen.”

Hoe gaat de samenwerking vorm krijgen?

Marcel: “Onze ambitie is om naast consultancy ook projecten uit te voeren, vanuit onze visie om Trusted Advisor te zijn. We willen samen projecten doen die een win-win-winsituatie opleveren.”

Ruud: “Het mooie is dat we naar het hele spectrum kijken dat loopt van de traditionele processen en systemen tot alles wat nodig is voor de energietransitie en waarvoor (nog) geen standaard applicaties zijn, plus de integratie van die systemen. Denk aan netwerkbedrijven en energieleveranciers die moeten transformeren van SAP R3 naar S4HANA en snel nieuwe functionaliteit en applicaties willen ontwikkelen.

Denk ook aan maatwerkoplossingen voor facturatie, reconciliatie, meterstanden-apps, EV-oplossingen, et cetera. Heel interessant is het verwerken en inzichtelijk maken van nieuwe datastromen op het snijvlak van PV en Sales. Er is van alles waar we onze tanden in willen zetten.”

Meer informatie

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

In de dynamische wereld van de energiebranche is het cruciaal voor organisaties om wendbaar te…
Nederland zet zich in voor duurzame energie, maar deze inspanningen hebben geleid tot prijsschommelingen. In…
Met groot enthousiasme delen we het nieuws dat ICE per 16 augustus jl. officieel ond…

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.