Inspiratie

Klantcase: van klassieke meter naar digitale meter

De kwestie
Opdrachtgever vervangt momenteel bij alle kleinverbruik-aansluitingen de klassieke meter door een digitale meter. Tegen 2024 heeft 80% van de huishoudens een digitale meter, tegen juli 2029 zal dat 100% zijn. Een belangrijke rol is weggelegd voor technici: met mobiele PC’s collecteren zij relevante data ten behoeve van het plaatsingsproces.

Tijdens het migratie-weekend bleek iets mis te zijn gegaan: een substantiële hoeveelheid data bleek niet ontvangen op de centrale server. Diverse juridische en financiële documenten inclusief handtekeningen waren nergens terug te vinden.

Diverse acties werden ingezet om de verloren gegane data terug te vinden. Allemaal zonder succes. Nog los van de reputatieschade, de impact op de bedrijfsvoering, mogelijke rechtszaken en boetes, zou opnieuw doen leiden tot een verlies dat in de tonnen zou lopen.

De aanpak

Remy Sijbom, Business & IT Professional, zette vanuit ICE bij deze opdrachtgever zijn kennis en tegenwoordigheid van geest in om de datakwaliteit naar een hoger plan te tillen: “Als vertrouwde adviseur hoort het erbij om vanuit mijn kennis en ervaring ook ongevraagd een vraagstuk op te pakken met toegevoegde waarde voor de opdrachtgever. Dit was zo’n vraagstuk, velen waren er al mee bezig. Na een grondige analyse kwam ik erachter dat de data wel degelijk verzonden was. Echter, voor een leek was de vorm van de data niet te lezen. Met behulp van specifieke software heb ik vervolgens de data om kunnen zetten en was het probleem verholpen. Op vrijdag ging de server down; op woensdag waren de bestanden terug en was het opgelost.”

Impact

Opdrachtgever: “Remy is echt onze redder. Dankzij zijn tussenkomst hadden we een doorbraak in de bijlagenproblematiek. Good job, Remy!”

Remy: “Door dit op te pakken, is het vertrouwen in het probleemoplossend vermogen van mijn team vergroot. Ik heb bovendien laten zien welke waarde ik toevoeg. Zo krijg ik de ruimte om meer waarde toe te voegen voor de klant.”

Ook een ICE Consultant nodig met een scherpe Business & IT blik? Neem dan contact met ons op.

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

Wat is de rol van van Data Science voor energieleveranciers en BRP en welke voordelen…
Hoe kunnen netbeheerders en meetbedrijven voordeel halen uit het gebruik van Data Science? …

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.