Inspiratie

Nieuwe baan tijdens corona, de 10 tips

Als leverancier van interim professionals weten we inmiddels als geen ander dat starten in een nieuw functie in coronatijd niet meer hetzelfde is. De gebruikelijke rondleiding door het kantoor waarbij je visueel opslaat welke afdeling waar zit is er niet meer. Desondanks wil je snel waarde kunnen leveren en je weg kunnen vinden. Wij hebben onze ICE’ers gevraagd om de beste ‘opstarten in coronatijd’ tips te delen. Hieronder 10 tips!

1. Toch een vliegende start maken!

Zorg ervoor dat vooraf de opdracht duidelijk is. Zet jouw idee van de opdracht op papier en verifieer dat met je opdrachtgever. Toegang tot je e-mail en/of office, een no brainer maar zonder kun je echt niet starten. Daarnaast is het prettig om te weten wie je moet spreken. Een lijst met de hoofdcontactpersonen zal daarbij helpen. Laat je uitnodigen voor alle relevante meetings, je bent direct de eerste week overal aanwezig.

2. Schets de organisatie

Schets een plaatje van de organisatiestructuur. Volgens welke werkstructuur wordt er gewerkt, hoe lopen de lijntjes, welke teams zijn er, zijn ze multidisciplinair ingedeeld, enzovoort. Hou het bij een schets, anders kan deze tip je te veel tijd gaan kosten. Het kan je helpen je weg te vinden binnen de organisatie. Waarschijnlijk is dit een schets die door tijd uitgebreider kan worden.

3. De roadmap tot jouw succes

Je hebt je opdracht geverifieerd en waarschijnlijk heb je al een idee wanneer jouw opdracht succesvol is. Maak een roadmap om dat succes te bereiken. Wat moet er allemaal gebeuren volgens jou om de opdracht succesvol af te ronden. Deze roadmap is voor jezelf, een organisch document die je tijdens je hele opdracht kunt bijwerken. Dit is jouw houvast, eventueel te delen met je stakeholders.

4. Afstemmen, afstemmen, afstemmen

Blijf de wederzijdse verwachtingen afstemmen. Plan in het begin een dagelijkse call met je buddy of opdrachtgever. Dit hoeft niet langer dan een kwartier te duren. Stem even af waar je mee bezig bent en gaat zijn en of het in de scope past. Na een week of 10 dagen bouw je de calls af.

5. Kennis delen binnen de organisatie

Zorg dat je erachter komt hoe kennis binnen de organisatie wordt gedeeld. Zijn er reviews? Is er een intranet? Wordt gebruik gemaakt van een intern social kanaal? Weet waar je de informatie kan vinden over het reilen en zeilen van de organisatie.

6. Leer je collega’s kennen

Plan kennismakingsgesprekken in. Doe dit met de hoofd contactpersonen uit tip 1 maar ook met je teamgenoten. Het kan zijn dat niet iedereen nodig is voor je opdracht, toch is het handig ze te spreken, je nieuwe collega’s zitten vol waardevolle kennis en informatie. Bedenk vooraf wat je zakelijk van je collega wilt weten maar zorg er wel voor dat het gesprek voornamelijk gaat om elkaar te leren kennen. Samen met tip 1 begint je agenda al goed vol te lopen.

7. Ongestoord werken

Heb je thuis een ruimte waar je ongestoord kan werken? Maak daar gebruik van! Een nieuwe opdracht verdient de volle aandacht en ongestoord werken helpt daarbij.

8. Goede verbinding

Tegenwoordig heeft je wifi het zwaar, iedereen is thuis en online. Je videoverbinding hapert en het wordt lastig je collega’s te volgen. Heel vervelend! Zorg voor een goede verbinding en investeer desnoods in een extra wifi punt in huis.

9. Flexibel werken

Je hebt kinderen, medebewoners, moeite met tips 6 en 7? Misschien lukt het je meer focus te vinden tijdens andere uren. Je merkt dat het vertrouwen in elkaar groeit door het thuiswerken, het zakelijke leven valt niet stil. Stem met je opdrachtgever af of jouw uren ook in de avond of weekend gemaakt kunnen worden mocht dat prettig zijn. Vaak gaat het erom dat je de uren maakt en de opdracht succesvol afrondt.

10. Sociaal dier

Laat je uitnodigen voor de groepsapp, digitale borrels, interne socials en alle andere sociale aangelegenheden. Je wordt snel opgenomen als nieuwe collega en je krijgt zowel zakelijk als privé alles van je collega’s mee 😉

Ga je zelf ergens starten of ben je op zoek naar meer hulp bij onboardingstrajecten? Stuur ons een bericht!

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.