Inspiratie

Schatgraven in bedrijfsprocessen?

De energiebranche “geniet” in hoge mate van concurrentie. De grote drie proberen elkaar af te troeven terwijl ze ondertussen worden aangevallen door de startups en scale-ups. Dit gebeurt allemaal terwijl het energielandschap aan het veranderen is, nieuwe marktpartijen en andere klantbehoeftes. Dit vraagt je op alle vlakken innovatief en effectief te handelen. Een manier om dat te doen is kritisch te kijken naar je bedrijfsprocessen.

Lean of by Design

Dat kan door middel van Kaizens of Design sprints te organiseren maar vaak zijn deze manieren niet zo effectief als dat je hoopt. Ze kosten je veel capaciteit en de data wordt deels ondersteund vanuit interviews. De kracht van deze manieren zit ook vaak in de opvolging die nog weleens vergeten wordt.

By data

Een manier om die beperkingen aan te vullen is door gebruik te maken van Process Mining software. Process Mining geeft inzicht aan het verloop van je bedrijfsprocessen. Dat gebeurt door de data op te halen uit beschikbare bronnen zoals databases, DMP-, ERP- of CRM-systemen. Process Mining software laat je door het tracken van events alle afwijkende flows zien. Verborgen kosten, inefficiënties en knelpunten worden direct inzichtelijk en zo kan je direct aan de slag met de root cause.

  • Besluitvorming is gebaseerd op feiten
  • Processen zijn visueel
  • Resultaten kunnen gevolgd worden

Process Mining met de QPR ProcessAnalyzer

Met Process Mining analyseer je looptijden, rework, bottlenecks, compliance issues, unhappy flows en maak je ontelbaar andere analyses. De QPR ProcessAnalyzer (waar wij mee werken) geeft je verschillende dwarsdoorsnedes, flows en tabellen voor een eerste analyses. Daarnaast bouw je zelf door middel van drag and drop dashboards van MT tot en met operationeel niveau.

Geïnteresseerd en benieuwd naar de gratis demo of meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer inspiratie

Wat ons bezig houdt

Wij leren elke dag bij. Over de utility branche, regelgeving en ons vak in de breedste zin van het woord. We delen het graag met je.

In de dynamische wereld van de energiebranche is het cruciaal voor organisaties om wendbaar te…
Nederland zet zich in voor duurzame energie, maar deze inspanningen hebben geleid tot prijsschommelingen. In…
Met groot enthousiasme delen we het nieuws dat ICE per 16 augustus jl. officieel ond…

Process & Performance

Process & Performance Professionals houden zich bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Onze proces experts en – managers hanteren de nieuwste methoden en technieken: naast LEAN worden bijvoorbeeld ook proces mining of gamification toegepast. Onze Interim (Project) Managers sturen uiteraard op het bereiken van het vooraf gestelde doel. Naast het sturen op de harde targets hebben zij tevens oog voor de mens!

Operational expert

De Operational Experts zijn in staat zich snel kennis eigen te maken. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière of zijn doorgewinterde experts met veel inhoudelijke kennis op hun vakgebied waaronder Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing.

Data & Analytics

Data & Analytics Professionals van ICE Utility Professionals richten zich op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data. Naast de kennis van hoe data te analyseren en om te vormen tot informatie beschikken onze consultants ook over de benodigde Business en Compliancy kennis. Hiermee kunnen ze jou optimaal ondersteunen in de transitie naar data gedreven werken en jou behoeden voor de wettelijke kaders van de privacy.

Business & IT

Business en IT laten samenwerken is een vak apart. ICE Professionals hebben kennis van zowel Business als ook van IT en kunnen daardoor de brugfunctie vervullen tussen de gebruikers, de beheerders, de technisch ontwerpers en het management. Hierdoor worden jouw bedrijfsprocessen en informatiesystemen continu verbeterd en naar een hoger plan getild.