Onze partners

Hansen Technologies

Hansen Technologies is een leverancier van oplossingen op het gebied van Energie datamanagement, Billing, Customer Care en Analytics specifiek gericht op utilities. Met haar Energie datamanagement oplossingen ondersteunt Hansen reeds meerdere marktpartijen in Nederland. Wereldwijd heeft Hansen meer dan 500 klanten en 30 kantoren van waaruit haar klanten ondersteund worden.

Beide organisaties hebben als doel het bieden van oplossingen specifiek voor de utility sector in Nederland en België. Dat deze samenwerking kan leiden tot een succes, blijkt wel uit het complementaire DNA dat beide bedrijven in zich hebben. De basis van deze samenwerkingsovereenkomst is dat ICE preferred implementatiepartner van Hansen wordt. ICE gaat Hansen voorzien van specifieke Nederlandse en Belgische marktkennis. Tevens wordt wereldwijd gekeken naar ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en hoe deze kennis toegepast kan worden in Nederland en België.

Viewport

Vanaf januari 2020 biedt ICE ook oplossingen voor Asset Management waar al onze klanten van kunnen profiteren. De behoefte aan juiste technische informatie groeit.

Viewport is een oplossing die is gericht op het documentbeheer van technische installatietekeningen. Het is de schil die je over al je asset management documentbeheer systemen heen legt om zodoende de laatste technische data beschikbaar te hebben voor bijvoorbeeld monteurs. Hierdoor hebben assetbedrijven, technische bedrijven en netbeheerders, in een oogopslag alle up-to-date informatie tot hun beschikking.

De reden van deze samenwerking is dat steeds meer technisch georiënteerde utility bedrijven een uitdaging hebben met het beheer van hun assets. ICE heeft de kennis van de tool en richt deze optimaal in voor onze klanten.

QPR Software

QPR Software Plc (Nasdaq Helsinki: QPR1V) biedt oplossingen voor process mining, prestatiebeheer en enterprise-architectuur voor digitale transformatie, strategie-uitvoering en verbetering van bedrijfsprocessen in meer dan 50 landen. Met QPR-software kunnen klanten waardevolle inzichten krijgen voor weloverwogen beslissingen die het verschil maken.

TOONAANGEVENDE LEVERANCIER VAN PROCESS MINING

Met 25 jaar ervaring, 2.000 klanten en meer dan een miljoen verkochte licenties staan de producten van QPR Software hoog aangeschreven bij zowel klanten als brancheanalisten.

De process mining-software, QPR ProcessAnalyzer, visualiseert en analyseert processtromen die plaatsvinden in organisaties. De op enterpriseniveau process mining-software, biedt nauwkeurige gegevensverzameling en integratie via standaardconnectoren die beschikbaar zijn voor alle belangrijke operationele systemen, zoals SAP, Oracle en ServiceNow. QPR ProcessAnalyzer wordt erkend door topanalisten uit de industrie, zoals Gartner Research, Forrester en Everest Group.

QPR ProcessAnalyzer combineert geavanceerde AI, Machine Learning en predictions met de meest uitgebreide set aan kant-en-klare grafieken en analyses in de branche. Deze process mining-functies zijn beschikbaar voor verschillende gebruiksscenario’s – variërend van RPA, digitale transformatie tot en met KPI-rapportage. Met de toonaangevende root cause analyses hebben klanten zoals KBC Groep, EY en Nokia gemakkelijk de oorzaken van hun operationele inefficiënties, knelpunten en compliance issues kunnen opsporen.

QPR Software richt zich op procesverbeteringen die concrete bedrijfswaarde opleveren voor de gebruikers. Hun klanten over de hele wereld hebben op deze manier hun efficiëntie kunnen verhogen en kosten kunnen besparen: Piraeus Bank slaagde erin om het aanvraagproces voor leningen terug te brengen van 35 minuten naar 5 minuten, terwijl Metsä Board de hoeveelheid nabewerking met 80% kon verminderen.

Hun motto? Durf te verbeteren.

Practise what you preach

Wij werken met jou aan een duurzamere wereld en dat begint natuurlijk bij onszelf. Dus rijden wij elektrische auto’s, liggen er zonnepanelen op ons dak, verwarmen wij elektrisch en steunen wij onder andere de CliniClowns.

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.