Voor professionals

Groeien bij ICE

Business & IT, Process & Performance, Data & Analytics en Operational Experts. Binnen deze vier carrièrepaden kun jij continu groeien. Wat is jouw drive?

Business & IT

Wil jij Business & IT verbeteren en verbinden? Zet dan jouw IC kennis in om de bedrijfsprocessen en informatiesystemen van onze opdrachtgevers te verbeteren en naar een hoger plan te tillen. Als Business & IT Professional binnen ICE heb je de mogelijkheid om je bezig te houden met mooie cases. Je vervult daarbij vaak een brugfunctie tussen de gebruikers, het management en de technisch ontwerpers en beheerders van de informatiesystemen.

Binnen dit carrièrepad hebben wij regelmatig uitdagende opdrachten als functioneel beheerder, testmanager, product owner, business consultant en nog veel meer. ICE biedt je bovendien de mogelijkheid om continu in beweging te zijn en te blijven groeien. Go for IT!

Operational expert

Als Operational Expert binnen ICE Utility Professionals ben je altijd op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en houd je jouw kennis up-to-date. Hierdoor ontwikkel jij je tot een autoriteit binnen jouw vakgebied, los je complexe vraagstukken op en ondersteun je jouw opdrachtgever.

Binnen dit carrièrepad hebben wij regelmatig uitdagende opdrachten op het gebied van allocatie & reconciliatie, pricing & sourcing en trade. ICE Utility Professionals biedt je de mogelijkheid om continu in beweging te blijven en dus te blijven groeien.

Data & Analytics

Als Data & Analytics Professional binnen ICE Utility Professionals ben je gespecialiseerd in data analyse; een proces waarbij data geïnspecteerd, opgeschoond en gemodelleerd wordt om er vervolgens de meest waardevolle informatie uit te halen. Op dat gebied richt jij je op het aggregeren, verstrekken, beheren en analyseren van data en adviseer je over datavraagstukken.

Binnen het carrièrepad hebben wij regelmatig uitdagende opdrachten op het gebied van data schoning, data engineering, data-/business analyse voor BI Professionals, Data Scientists en nog veel meer functies. ICE Utility Professionals biedt jou bovendien de mogelijkheid om continu in beweging te blijven binnen dit carrièrepad. Zo blijf je groeien!

Process & Performance

Als Process & Performance Professional ben je gespecialiseerd in procesmanagement. Je houdt je bezig met het (her)formuleren en bereiken van ondernemingsdoelstellingen in de gegeven, soms sterk veranderende, context. Het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het aandragen en implementeren van procesverbeterplannen zijn jouw passie.

Om jezelf te blijven uitdagen hebben wij binnen dit carrièrepad regelmatig uitdagende opdrachten, op het gebied van LEAN, proces expert, procesmanager, changemanager en nog veel meer. ICE Utility Professionals biedt jou zo met Process & Performance de mogelijkheid om continu in beweging te blijven en te blijven groeien.

“ICE Utility Professionals werkt altijd aan een duurzame relatie, want alleen zo bouw je samen aan een waardevolle toekomst”

Practise what you preach. Wij werken met jou aan een duurzamere wereld en dat begint natuurlijk bij onszelf. Dus rijden wij elektrische auto’s, liggen er zonnepanelen op ons dak, verwarmen wij elektrisch en steunen wij onder andere de CliniClowns.

Process & Performance

Midden in de energietransitie bevinden onze klanten zich in een tijd van ingrijpende veranderingen. Deze transitie omvat niet alleen technologische verschuivingen, maar gaat vaak ook gepaard met veranderingen in processen, systemen, organisaties en gedrag. Het team Process & Performance, bestaande uit consultants met diverse achtergronden en expertise, hanteert een Lean/Agile benadering om deze veranderingen te realiseren. Met ons team van programma- en projectmanagers, Agile coaches, Procesverbeteraars, Scrum Masters en verandermanagers brengen we de gewenste verandering tot stand. We hanteren een positief-kritische benadering, waarbij de doelstellingen van de organisatie vooropstaan en we tegelijkertijd oog hebben voor de mensen die door de verandering worden beïnvloed. Ons doel is om de organisatie, processen en teams aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van hoe we ze hebben aangetroffen. Dit streven vormt de kern van onze inzet en is een bewezen succesformule.

Kies voor ICE Utility Professionals en bereik blijvende verbeteringen die jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig maken.

Operational expert

Onze Operational Experts hebben het vermogen om zich snel nieuwe kennis eigen te maken. Of jij nu behoefte hebt aan beginnend talent of doorgewinterde experts met uitgebreide expertise op gebieden zoals Sourcing & Forecasting, Allocatie & Reconciliatie, Meetdata en Billing, zij staan voor je klaar. Hun hoofdtaak is het uitvoeren van taken zoals het verwerken van achterstanden en het waarborgen van nauwkeurige gegevensverwerking in verschillende aspecten van de energiebranche. Met de ondersteuning van onze Operational Experts kun jij jouw bedrijfsprocessen versterken en ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd nauwkeurig worden verwerkt.

Kies voor ICE Utility Professionals en optimaliseer jouw operationele processen met onze deskundige Operational Experts.

Data & Analytics

In het tijdperk van de energietransitie is ook de digitale transitie in volle gang. Elektrificatie van verbruik en opwek, veranderingen in regelgeving en nieuwe technologieën leiden tot de beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data in onze branche. Daarom is het nu meer dan ooit van belang om deze gegevens efficiënt, gestructureerd en correct te verwerken en volledig te benutten.


Ons team Data & Analytics consultants bestaat uit zowel young professionals als ervaren experts die kennis hebben van deze complexe informatiestromen en de laatste analysemethodes. Wij begrijpen de herkomst van data en zien mogelijkheden om deze voor bestaande én nieuwe toepassingen te gebruiken. Of het nu gaat om validatie, modellering of visualisatie: onze consultants kunnen jouw gegevens omzetten in waardevolle inzichten. Daarbij verliezen we jou als klant niet uit het oog en leggen we ingewikkelde materie begrijpelijk uit, of gaan juist graag dieper in op de details. Op die manier creëren we impact voor jou!

ICE-UP staat klaar om uitdagingen in de energiebranche aan te gaan door deze expertises te combineren. Samen creëren we een datalandschap dat jouw organisatie in staat stelt succesvol te zijn.

Business & IT

Als cruciale schakel tussen jouw bedrijfsactiviteiten en IT-infrastructuur, bieden wij hooggekwalificeerde consultants met diepgaande expertise in de energiebranche en bedrijfsprocessen. We hebben ook de cruciale vaardigheid om de behoeften van jouw organisatie helder te vertalen naar ontwikkelaars. Wij faciliteren directe communicatie tussen betrokken afdelingen, waarbij stakeholdermanagement een integraal onderdeel vormt van onze werkwijze. Met een scherp inzicht in de dynamische energiebranche en naadloze samenwerking tussen business en IT, identificeren we optimalisatiemogelijkheden, implementeren we efficiënte systemen en stimuleren we innovatie.

Kies voor ICE Utility Professionals en vorm een partnerschap dat jouw organisatie wendbaar, veerkrachtig en toekomstbestendig zal maken.